Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Da li je rumizam prijetnja?" by Adnan Oktar ~ Book PDF Kindle ePub Free

Da li je rumizam prijetnja?

šŸ“˜ Read Now     šŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Da li je rumizam prijetnja?
  • Author : Adnan Oktar
  • Release Date : January 02, 1991
  • Genre: Education,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 3681 KB

Description

Autor, koji sada koristi pseudonim Harun Yahya, rođen je 1956. godine u Ankari. Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja koje je stekao u Ankari, Å”koluje se na Fakultetu primijenjenih umjetnosti na Mimar Sinan univerzitetu i na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istanbulu. Od ‘80-ih godina naovamo napisao je niz djela iz oblasti vjere, nauke i politike, značajna djela koja iznose neosnovanosti teorije evolucije, obmanjivačke metode evolucionista i mračne povezanosti darvinizma sa krvavim ideologijama.

Djela Haruna Yahyae prevedena na 73 jezika, predstavljaju obimnu kolekciju sa viŔe od 55.000 stranica uz 40.000 ilustracija.

Pseudonim Harun Yahya nastao je kao spomen i izraz poÅ”tovanja prema dvojici vjerovijesnika, Harunu i Jahji (savs), koji su se borili protiv demantirane Jevrejske misli. Simbolika autorovog koriÅ”tenja pečata poslanika Muhammeda (savs) na koricama knjiga je u vezi sa sadržajem ovih knjiga. Pečat simbolizira Kur'an-i kerim kao posljednju Objavu Boga, i vjerovijesnika, Muhammeda (savs), kao hatemu'l- enbijaa. Sva svoja djela autor je, također, zasnovao na dva osnovna temelja: Kur'anu i sunnetu Muhammeda (savs) Na taj način on ima za cilj da kaže "posljednju riječ" koja će, jednu po jednu, pobiti sve temeljne tvrdnje ateističke filozofije i u potpunosti uÅ”utkati ateističke prigovore uperene protiv vjere. Resulullahov pečat je koriÅ”ten kao dova namjere da se kažu ove "posljednje riječi".


Free PDF Download "Da li je rumizam prijetnja?" Online ePub Kindle